Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Øya: Silvana Imam image

Øya: Silvana Imam

Stjernens enorme personlighet smitter til slutt over på det slitne Øya-publikumet.

I år er det selveste Silvana Imam som har fått æren av å åpne Øyafestivalen. Klokka har bare så vidt bikket kvart over to da hun spretter fram på scenen, og selv om Vindfruen er stappfull av folk er ikke energinivået til publikum særlig mye å skryte av. Dansefoten sitter ikke akkurat løst, men hovedpersonen selv gjør sitt beste for å gire opp den noe slitne gjengen.

Selv om showet hun tidligere har dratt i gang på Helig Moder-turneen leveres i noe komprimert utgave, skorter det ikke på ekstravagante effekter, og Imam finner også plass til inspirerende mini-taler innimellom låtene i kjent stil. Dette er ikke en hvilken som helst rapkonsert, og få er så gode som henne til å bygge opp under sitt eget «larger-than-life»-image uten at det virker påtatt.

Les også: James Blake på Øya 2019

Vi får hovedsakelig høre nyere låter i løpet av de 45 minuttene hun har fått til rådighet, og «Vikken då» og «Nenene» skaper ikke overraskende god stemning. Også på mer nedtonede partier som «Jag ser ljuset» klarer rapperen med sin insisterende leveranse å holde oppmerksomheten.

«Ha tålamod», derimot, er et av numrene som ikke fungerer optimalt, ettersom store deler av sangen består av et gjestevers fra 070 Shake som spilles på playback. Det gir kanskje Silvana selv en mulighet til en etterlengtet pause fra det intense showet, men den relativt korte konsertlengden tatt i betraktning skulle jeg ønske at denne hadde vært kuttet.

Les også: brenn. på Øya 2019

En konsert med Silvana Imam kan aldri bli kjedelig, og mot slutten av konserten tar endelig stemningen seg opp foran scenen til det nivået den skulle vært på fra start. Men neste år håper jeg likevel at Øyafestivalen velger å sette henne opp på et senere tidspunkt. Å gi en så til de grader energisk og heftig artist en slik spilletid er sannsynligvis drevet av et forståelig ønske om å gire opp publikum helt på starten av festivalen. Personlig tror jeg gjengen som møtte opp på Vindfruen onsdag ettermiddag hadde hatt godt av å varmes opp litt før de ble utsatt for Sveriges råeste rapstjerne i all sin kraft.