Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Øya: Blood Orange image

Øya: Blood Orange

Blood Orange både tilfredsstiller og gir mersmak.

Øyafestivalens største telt har fylt seg godt opp noen minutter før konsertstart, til tross for at selveste The Cure spiller på hovedscenen noen hundre meter unna. Blood Orange har blitt det mest suksessfulle soloprosjektet til den britiske sangeren og produsenten Devonte Hynes så langt, og det er tydelig at også Øya-publikummet har fått med seg dette. Med sin fine miks av pop og R&B lever også Blood Orange til de grader opp til forventningene.

Konserten åpner med kveldens eldste låt, «Champagne Coast» fra Blood Oranges første album. Denne følges opp med en av kveldens nyeste låter, «Dark & Handsome» hentet fra mixtapen Angel’s Pulse som kom nå i sommer. Allerede her på de to første låtene blir det tydelig at selv om Blood Orange er Devonte Hynes’ prosjekt, så får både band og gjestevokalister stort rom til å skinne. Ved flere anledninger tar den sjangeroverskridende artisten selv en rolle i bakgrunnen, det er heller sangerne Ian Isiah og Eva Tolkin som får stå i sentrum, og på høydepunkt som «Chamakay» og «Best to You» stråler begge.

Les også: brenn. på Øyafestivalen

Det er fjorårets Negro Swan som utgjør det meste av konserten. Her viser Blood Orange også fram den estetiske siden ved prosjektet, med musikkvideoer spilt på storskjerm i bakgrunn på nesten samtlige låter fra albumet. Samtidig får låter som «Saint», «Hope» og «Charcoal Baby» svært god respons fra publikum, og det er tydelig at dette albumet har slått godt an. På «Jewelry» og «Nappy Wonder» viser Devonte Hynes seg frem på gitar, og gjennom en nydelig og sårbar versjon av «Take Your Time» får vi høre at også hovedartisten selv har en flott stemme, satt i kontrast med en svært spennende instrumental fra bandet.

Det hele avsluttes med «Happiness» og «Today», de to siste låtene på Angel’s Pulse. Etter at Blood Orange forlater scenen blir publikum stående igjen i teltet i flere minutter, i håp om at det ikke skal være over riktig enda. Etter en så fin konsert er også mer av det gode det eneste man kan ønske seg.