Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Øya: Connan Mockasin image

Øya: Connan Mockasin

Tullemann med tullegjeng i ryggen leverer en seriøst bra konsert.

Den eksentriske Connan Mockasin er del av en pop-rock- bølge bestående av varme gitarer, svevende synther og 80-talls-throwback. Om artisten er høres ukjent ut, henviser jeg her nerdene til den lite brukte sjangerbetegnelsen «hypnagogic pop» for flere lignende godsaker. Sjangeren forgreinet seg videre til bedroom-popen som har gjennomsyret populærmusikken i tre år nå. Connan Mockasin er nå på turné i anledning den nye skiva hans, Jassbusters, der han fortsatt holder det psykedelisk, men større vekt på soft rock.

Les også: brenn. på Øya 2019

En ting er sikkert i det han går på scenen: dette er litt av en karakter. Ikledd turkise cowboy-støvler og en godt neddratt bøttehatt i dongeri setter han seg på en stol plassert unaturlig langt bak på scenen, mens bandet setter i gang en jam - og dette kom det til å bli mye av. Med jevne mellomrom peker han en finger i været og gjør en lassobevegelse mot publikum, noe de responderer bra på.

Setlisten blir en salig blanding av gammelt og nytt, med låter fra det skumle debutalbumet Forever Dolphin Love, det sensuelle Caramel, og det ærlige Jassbusters. Med glidende overganger fra låt til låt, merkelige jam-sessions dratt ut av intet og mengder kødding fra de fleste i bandet er det vanskelig å vende fokuset vekk fra scenen. De låtene som treffer best er nok de to mektige og kryptiske «Forever Dolphin Love» og «Faking Jazz Together».

Les også: Blood Orange på Øya 2019

Connan Mockasins diskografi består stort sett av rolige låter, så det lå litt i lufta at det kom til å bli en relativt rolig konsert, men ved å legge til ekstra deler i låtene og med et band som klarer å lage spenning ut av de minste detaljer, er gjespet alltid på god avstand. Mockasin er egentlig en solo-artist, men det er god kjemi mellom bandmedlemmene, som resulterer i litt kosing når konserten avsluttes. Under denne økta påpekes det av bassisten at gitaristen, ved artistnavnet Infinite Bisous (som alle definitivt burde sjekke ut), har hatt buksesmekken åpen gjennom hele konserten, til alles glede.