Her mangler bare ‹‹Home»-skiltet
Byens beste spareribs gjør ikke opp for Innafors triste lokaler og smakløse pastaretter.
Tekst: Piffi og Gastromat
– Det kan ikke være sant!
Gastromat setter kaffen i vrangstrupen av ren opphisselse. Han og Piffi sitter ved stambordet på den brune kafeen der Trondheims gourmetelite vanker da han får overbragt den sensasjonelle nyheten.
– Et eget spisested som bare spesialiserer seg på buffet. Det er jo ikke til å tro, sier han begeistret.
Noen dager etterpå sitter han og hans kyndige kollega ved et bord på Innafor i Midtbyen. Stedet ligger gjemt bort i ei lita veit. Utenfor ligger en rød løper, som om eieren allerede er klar over at Trondheims matelite kommer på besøk.
Middag i sokkelleiligheten
Innafor
- Adresse: Gjevlangveita 2
- Vi spiste: Pasta, spareribs, ost, kjeks, poteter og kaker med mer.
- Pris: 190 kr.
- Tidspunkt: Hverdagsbuffé 11:00-20:00, mandag-torsdag.
- Studentrabatt: Nei.
- Hvem passer det for: Deg som savner sokkelleiligheten.
- Klientell: Fnisete kvinner i 40-åra.
- Utsikt: Bakgate
- Vegetar: Ja
- Rullestolvennlig: Tja
- Insidertips: Dropp desserten!
Innvendig er veggene kledd med hvitt klikkpanel og møbler rett fra Jysks restlager. Bordet er utstyrt med et vinkart i Calibri-font.
– Dette minner mer om en sokkelleilighet enn et spisested i storbyen Trondheim, sier en skuffet Gastromat.
– Her mangler bare det obligatoriske «Home»-skiltet, repliserer Piffi.
Buffeen er rotete organisert med skåler hist og her. Flere av rettene mangler bestikk. Piffi og Gastromat må hente egen kniv og gaffel fra bordet for å få pasta og osteskiver over på tallerken. Maten er derimot variert. Buffeen inneholder blant annet ovnsbakt laks, spareribs, tre typer ost og et par fargerike desserter.
Ikke pepper i pastaen
Når Piffi setter tennene i en stor sparerib banker hans gastronomiske hjerte hardere.
– Dette er byens saftigste spareribs!
Gastromat er også fornøyd. Den ovnsbakte laksen er saftig og krydret med sitronpepper. Med et stort smil går han løs på neste rett, pastasalat i yoghurtsaus. I det han tar en bit stivner smilet.
– De har glemt krydderet, forklarer Gastromat.
Ferdigkaker fra Polen
Desserten faller heller ikke i smak. Kakene er så søte at Gastromat frykter at han har pådratt seg diabetes.
– Dette er akkurat de samme dessertene som på Thai-Thai. De må ha vært fryst ned før de ble servert oss, sier Piffi.
– Upersonlig og lite spennende. Akkurat som restaurantlokalet, konstaterer Gastromat.