Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Emir og Kamelen til UKA image

Emir og Kamelen til UKA

Det blir dobbelkonsert med bergensrapperne i Storsalen.

Det er to av de viktigste navnene innenfor norsk hip hop de siste par årene som nå er sluppet til UKA: Emir Hvidsten Hindic, den ene halvdelen av rapduoen Sushi x Kobe, og Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen. Det blir konsert med disse to samme kveld i Storsalen.

[ image ]
Foto: foto.samfundet.no
Emir under konsert på Klubben

Førstnenvte har etter suksessen med Sushi x Kobe tatt aggresiviteten i musikken over i et mer rafinert lydbilde som soloartist. Albumet Mer av deg dukket opp i fjor, og selv om Emir kanskje ennå forbindes mest med publikumsfavoritter fra Sushi-tiden som «Tenker Feil», gir soloalbumet inntrykk av å være et soloartisten Emir er et mer voksent og følsomt prosjekt.

Les også: Fjorårets konsert med Emir i Klubben: – Klarer nesten å stå på egne ben.

Kamelen er på sin side kanskje best kjent fra da han i 2015 rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp hiten «Si Ingenting». Siden har det blitt flere store opptredner rundt om i Norge for Kamelen, og debut-albumet Ambivalent fra 2017 viser også at han er en av de mer definerte og særegne rapperne som har kommet i fra Bergen og NMG/G-Huset i nyere tid.

[ image ]
Foto: foto.samfundet.no
Kamelen gjestet Samfundet og Storsalen i fjor

Les også: Kamelen feirer friheten med klubb-fest.

Det nyeste tislkuddet UKE-programmet er altså to av Bergens store hiphop-stoltheter, og selv om værken Emir eller Kamelen har mange fullengdere ute ennå, vil det bli nok av publikummere som synger med i Storsalen 15. oktober.

Billetter i salg på uka.no fra 15. august 12:00