Nyheter
Debatt
Kommentar
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article For mye, for fort image

For mye, for fort

Unge Ferrari har hauger av hits, men går tom for krutt før det er slutt.

R&B-prinsen fra Hamar smyger seg inn på Pstereos hovedscene i en fotsid gul regnjakke og den velkjente masken fra hans siste album «Midt Imellom Magisk Og Manisk». Unge Ferrari høstet strålende kritikker etter konserten på Øyafestivalen sist uke, og jeg er sikker på at faddergruppa på fremste rad ville gitt ham sekser etter kveldens opptreden også. For meg når det dessverre ikke helt opp.

Les også: Møt de frivillige på Pstereo

Med hits som «FAMILYEH", «Cruiseskip», «Lianer», og «BBB» får han enkelt publikum med på notene. Han flørter seg elegant gjennom første halvdel av konserten, og jeg er på vei til å omvendes til en moderat Unge Ferrari-fan idet han forsvinner ut for et kostymeskifte. Særlig blant dem nærmest scenen er det høyt tempo hele veien og tilløp til moshpit flere ganger i løpet av konsertens første tjue minutter. Når han endelig returnerer er det med nytt helhvitt antrekk, og dessverre en tammere låtrekke enn før pausen.

[ image ]
Foto: Torstein Olav Eriksen

«Balkong" blir heller aldri den mektige balladen den prøver å være, og som avslutning faller det flatt for meg. Fansen virker fornøyd, og konserten er langt fra noen fiasko. Med noen rokkeringer på setlisten kunne det til og med blitt rimelig minneverdig, men enn så lenge forholder jeg meg fremdeles nøytral til den sleske sensasjonen Unge Ferrari.