Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Grensehandelsbutikk på Storlien stengt image

Grensehandelsbutikk på Storlien stengt

Butikken stenges etter funn av blant annet ti år gammel mat, feilmerking, og skadedyr.

Storlien Handel AB i Åre kommune stenges nå etter de urovekkende funenne. Det skriver Dagbladet. Mat som gikk ut for over ti år siden er blant funnene som ble gjort inne på butikken.

– Vi har ikke sett noe lignende i vår kommune før, sier miljøsjef Daniel Fackel i Åre kommune til P4 Jämtland.

Storlien Handel har i stor grad rettet seg mot grensehandel og norske kunder. Det går stort sett daglige avganger til Storlien med gratisbuss fra Trondheim. Storlien Handel AB er ikke samme butikk som Coop Storlien, som mange studenter kjenner til gjennom Thorleifs bussreiser.

Umulig å vite hvor gammelt kjøttet er

Kommunen mistenker bevisst feil- og ommerking. Ifølge NRK er det snakk om hele 80 varesorter som har gått ut på dato. Blant annet mangler det slaktemerking på et par hundre kilo lammekjøtt.

– Merkingen er fjernet, så det er umulig å si hvor gammelt det er og hvor det kommer fra, forklarer Facke til NRK.

Les også: Masterring: Hot eller harry?

Det er myndighetene i Åre kommune som sammen med politi, grensepoliti og Skatteverket har påbegynt en påtaleutredning den 11 september. Utredningen ble satt i gang på bakgrunn av et tips.

– Den kommunale livsmiddelskontrollen har et viktig oppdrag i å fange opp og forhindre at konsumenter blir villedet eller syke av de livsmiddel som selges i kommunen, uttaler Fackel i Åre på Åre kommunes nettsider.