NTNU fraråder reiser i epost til studenter og ansatte

«Bli der du er» er beskjeden som gis i eposten lørdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi arbeider hardt for å kunne ta opp igjen undervisningen for de aller fleste så snart det er mulig, i digitale kanaler. Som student bør du derfor ikke ta fri eller reise bort, men bli værende der hvor du er nå, skriver rektor Anne Borg i e-posten som ble sendt ut til alle ved NTNU lørdag morgen.

Kommentar: Ikke vurder å reise hjem fordi det kan bli kjedelig

Det er tomt på campus etter at NTNU valgte å avlyse all undervisning tidligere denne uka. Alle studenter er bedt om å ikke oppholde seg på campus, men det er fremdeles mulig å låse seg inn med adgangskort dersom man skal hente bøker, PC, eller andre personlige eiendeler.

Folkehelseinstituttet fraråder nå reiser med offentlig transport om mulig, og myndighetene ber alle om å avstå fra unødvenige fritidsreiser. Prodekan og professor på Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen, Steinar Hunskår, uttaler til Studvest at han er kritisk til at studenter reiser hjem fra studiebyene.

– På en hybel kan en i stor grad bestemme egen tilværelse. I motsetning vil det å være hjemme med familie føre til mer sosialt liv og større omgangskrets. Det kan høres negativt ut, men vi ønsker å redusere smittepresset totalt, sier Hunskår til Studvest.

Digitale løsninger?

Videre skriver rektor i mailen at det nå legges til rette for digitale undervisningsformer. Studentene oppfordres til å følge med på emnesidene på Blackboard.

Tenk deg om før du bruker VPN: Økning i nett-trafikken skaper krøll for NTNUs IKT-tjenester

I tillegg varsles det om at planlagte eksamener i tidsrommet 16.- 20. mars kan bli avlyst, eller bli gjort om til hjemmeeksamen. Eksamener planlagt til fredag 13. mars ble avlyst.

– Fakultetene har fullmakt til å endre eksamensformen, utsette praksis og sensurfrist, skriver rektor.

Mens sensurfristen vanligvis er på tre uker, kan fakultetene nå altså utvide denne fristen med to uker dersom de finner dette nødvendig.

Powered by Labrador CMS