Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Reduserer kollektivtilbudet image

Reduserer kollektivtilbudet

Fra mandag 23. mars vil Atb redusere rutetilbudet for buss og trikk til lørdagsruter.

Mandag 23. mars reduseres rutetilbudet for kollektivtrafikken i hele Trøndelag. Buss og trikk i Trondheimsområdet kjører lørdagsruter med ekstra avganger på hverdager. Rutetilbudet strykes imidlertid med enkeltavganger i rushtid. På noen av linjene som ikke har lørdagsruter til vanlig, settes det også opp enkeltavganger i rushtid.

Søndag 15.03 kom Atb sine tiltak for å forhindre koronasmitte.

Ønsker å tilby forutsigbarhet

I følge AtB endres rutetilbudet for å ha sjåfører i beredskap i perioden som kommer og dermed kunne tilby et forutsigbart kollektivtilbud.

– Kollektivtilbudet er en samfunnskritisk tjeneste som skal opprettholdes slik at de som har behov for transport kommer seg dit de skal. Når vi likevel justerer tilbudet, handler det i stor grad om å sikre at vi har sjåfører og mannskap nok til å betjene linjene slik at vi kan levere et forutsigbart tilbud, skriver direktør for kommunikasjon og drift Grethe Opsal ved Atb i en pressemelding.

[ image ]
Foto: AtB AS
Direktør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal

Det er særlig tatt hensyn til at helsepersonell, samt andre med samfunnskritiske funksjoner, skal komme seg på jobb. Med dette vil AtB også unngå å kjøre tomme busser når omfanget av passasjerer er redusert.

Også alle skolelinjer i Trøndelag innstilles inntil videre.

– Vi beklager ulempene dette medfører for passasjerene våre, men ber om forståelse for at vi må ta disse grepene i denne helt spesielle situasjonen, heter det videre i pressemeldingen.

Les også: Minecraft ble svaret på sosialisering i isolasjon

Legger til rette for kontaktløse billettkjøp

Som et nytt tiltak for å unngå smitte utvider AtB også muligheten for kontaktløs betaling på alle AtBs linjer og samband.

– Bakgrunnen for at vi nå tilbyr kontaktløse betalingsmetoder, er ønsket om å begrense smitte. Vi håper våre reisende setter seg inn i hvordan de kan kjøpe billetter på en trygg og enkel måte i situasjonen vi er inne i nå, skriver Opsal.

Reisende kan benytte appen Atb mobillett som før, det blir i tillegg mulig å kjøpe billett med SMS. Ettersom det ikke vil være mulig å lese av og aktivere t-kort om bord i buss, anbefales mobillett-appen for alle billettkjøp.